Makroner recept

200 gram sötmandel
3 dl florsocker
3 äggvitor
1 tsk salt
2 msk socker
karamellfärg


1. Börja med att sätta ugnen på 140 grader. Mal sedan mandeln till ett mjöl, antingen i en kvarn eller i matberedaren. Häll i florsockret i mjölet.
2. Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum.
3. Häll i sockret och vispa till en hård maräng, tillsätt eventuell färg.
4. Vänd ner mjölet av florsocker och mandeln i marängen med en slickepott och blanda tills alla klumpar är borta.
5. Lägg smeten i en plastpåse och klipp ett litet hål i ena hörnet för att kunna "spritsa" ut små klickar på plåtar. Gör dem ungefärlika stora som en 5-krona. Låt dem vila på plåten i ca 15 min tills de inte är kladdiga längre.
6. Skjuts in i ugnen 15-20 min.
7. Nu är det bara att låta dem svalna och lägga valfri fyllning på hälften av makroner och använda resten som lock.

Kommentarer




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback