Little things

Blir mycket musik nu. Men det är ju såhär att det bästa med det här året är all fantastisk ny musik. Idag är det One Direction som gäller och deras nya låt "Little things". Jag blev alldeles tårögd när jag hörde den, så himla fin. Folk frågar mig varför jag gillar pojkband, jag tycker att det är ganska självklart när man hör den här låten.
 
Och TACK Ed Sheeran för att du skrivit den här fantastiska låten!
 
 
I'm in love with you and all these little things

Good time comin' on

Har haft en bra helg. I fredags var jag bara hemma med mor och far och tittade på X Factor. I lördags var jag och mamma på muséet och tittade på Lars Wallins utställning. Många fina och spännande klänningar och kostymer. Kvällen bjöd på bowling, matlagning, bad och film med mina favoritflorister!
 
 

RED

Idag har äntligen Taylor Swift's nya album RED släppts. Lyssnar igenom det nu. 5 låtar igenom och jag är redan förälskad. Swift är en av mina favoritartister, jag älskar hennes musik. Det är låtar man kan relatera till och känna igen sig i. Så jag har en känsla av albumet kommer gå på repeat hos mig ett tag framöver. När sedan alla låtar lyssnats igenom så får jag börja googla texterna (det gör jag alltid när det är låtar jag gillar extra mycket).
 

I won't give up on us

Idag är en sådan dag då jag tänker på och saknar två av mina bästa vänner lite extra mycket. Det känns inte riktigt rättvist att jag inte kan träffa dem och vara med dem så ofta som jag önskar. Och tanken på att jag inte kommer ha träffat en av mina bästa vänner på över ett år, känns lite overklig. Men jag vet ju att de har det kanon där de befinner sig och jag vet att vår vänskap kommer att finnas kvar ändå.
 

10 facts

Hakar på den där trenden med att skriva en lista på 10 saker som ni kanske inte visste om mig.
 
1. Det finns ett uttryck som säger att "blod är tjockare än vatten", jag delar inte den åsikten av förklarliga skäl.
2. Jag älskar matlagningsprogram men hatar att själv laga mat.
3. Jag spelade Maria Magdalena i påskspelet på mellanstadiet och delade på rollen som Sandy i musikalen Grease på högstadiet.
4. För mig är det viktigare att gifta mig än att få barn. Att hitta min drömprins och få gifta mig är min stora dröm och händer inte det så vill jag inte ha barn heller.
5. Jag har väldigt nära till tårar. Jag gråter när jag är ledsen, när jag är arg, när jag är trött, irriterad, när jag ser någon sorglig/fin film eller något på tv. Dock försöker alltid hålla tillbaka tårarna. Ibland blir det dock för mycket och allt väller över.
6. Kristianstad är hemma men jag känner mig också väldigt hemma i Karlshamn.
7. Jag är rädd för att fastna på mitt nuvarande jobb och att det inte ska "bli något av mig". Jag är rädd att alla mina drömmar och planer ska gå förlorade (mest på grund av att au pair-planerna inte gått som planerat).
8. Jag är väldigt förtjust i djur, iallafall att titta på dem. Speciellt exotiska djur. Jag liksom dör lite inombords när jag ser en bebiselefant eller små sköldpaddor på tv. Dessutom hoppas jag verkligen att jag ska kunna ha en liten hund i framtiden.
9. Jag skriver dagbok. Inte lika ofta nu som förr, men det händer att jag skriver några rader ibland.
10. Jag kunde inte säga svalna när jag var mindre. Tog ganska lång tid innan jag lärde mig det, så varje gång jag säger det nu måste jag säga det en extra gång -bara för att jag kan!

Myles & Kolton

Häromdagen när jag tittade på Ellen så hade hon två unga killar, Myles & Kolton, som gäster där. Så otroligt söta och talangfulla. De gjorde en cover på Jason Mraz låt I Won't give up. Jag är förvånad över att jag inte hört låten innan med tanke på att det är en typisk Malin-låt. Så deras cover och originalet går på repeat nu.
 
Måste också säga att jag älskar Ellen Degeneres för att hon ständigt hittar och hyllar människor med talang, människor som är riktiga eldsjälar och hjältar.
 
 
Någon mer än jag som tycker att Kolton (killen till höger) låter väldigt likt en ung Justin Bieber?
 

X Factor USA

Ska nu titta på det senaste avsnittet av X Factor USA. Tycker att det är mycket bättre än det svenska, håller högre klass på artisterna.Bl.a. Nick Jonas och Justin Bieber ska vara guest mentors, hur fantastiskt är inte det?! Jag hoppas att min favorit Willie Jones får gå vidare.
 
 

I will be rising from the ground, like a skyscraper

You can take everything I have
You can break everything I am
Like I'm made of glass
Like I'm made of paper

Go on and try to tear me down
I will be rising from the ground
Like a skyscraper
 

En lång förklaring...

Dags för världens längsta inlägg, men vill bara reda ut den här saken. För när någon kallar mig för mobbare då har det gått över gränsen och då är det inte okej! Efter detta inlägget släpper jag det helt och hållet! Vill personen sen fortsätta göra en grej av det så kan hon få tjafsa med sig själv. Jag kommer fortfarande ha åsikter om uppträdena i X Factor (notera, uppträdena inte personerna i sig). Här och här kan ni läsa vad den andra personen har skrivit och hur hon har uttryckt sig och hela Twitterkonversationen.

Jaha, ska vi reda ut det här nu då? Jag tittar på X Factor (både det svenska och amerikanska) för att jag älskar den typen av program, jag har följt Idol slaviskt under åren. Dessa program går ut på att hitta x antal personer som sjunger bra eller har "The X factor" för att tittarna sen ska rösta och det slutligen ska stå en vinnare där. För att man ska kunna rösta så måste man skaffa sig en uppfattning om artisterna och ha en åsikt om dem och deras uppträden. Ger man sig in i den där leken så får man va beredd på att leken tåla också. Folk kommer skriva att du är kass, att du är ful, tråkig, dålig osv (jag säger inte att alla dessa kommentarer är rätt att skriva, det finns gränser). Folk kommer också skriva om hur fantastiskt bra du är osv. TV4 väljer att inte bara lyfta fram dem bra utan även dem dåliga, för att det ger tittare men i princip så gör dem personerna till åtlöje. Men som sagt söker man till programmet för man ta det och tåla det.
 
Så i fredags tittade jag på X Factor, jag tyckte inte det var någon som var särskilt bra. Jag tycker att juryn valde fel i slutgallringen (men vad ska jag göra åt saken?). Så kom det till den punkten då det stod mellan Freja och NJOY, och dem sistnämnda fick lämna. JAG tyckte det var fel för jag tyckte att Freja var sämre, av de 12 som uppträdde så tyckte jag att hon var sämst! Jag uttryckte denna åsikt på twitter, som ni kanske vet har vi yttrandefrihet här i Sverige. En annan person svarade på min tweet "fan heller" och jag svarade "jo det var lite som ett sömnpiller".  För JA, jag tyckte Freja gjorde ett tråkigt uppträde som hade gjort sig bättre i Melodifestivalen. Big Deal? Nej inte direkt! Men för den här personen var det en jäkla big deal och plötsligt hoppar hon på mig om personliga saker. Plötsligt har jag tryckt ner en annan person och hennes drömmar, plötsligt är jag en osäker kvinna som inte själv vågar följa mina drömmar. Jag är nätmobbare och okunnig, jag vet inte vad ordet konstruktiv betyder, jag är ett troll som inte vågar säga saker face to face, jag är en jantelagstorsk. osv osv osv. Hon skriver saker som "du kan drömma vidare om dina blommor och USA", "Du väljer ju att officiellt klanka ner på en annan människa som försöker följa sina drömmar. Det får dig själv att låta bitter". Allt detta för att jag tyckte att ett framträdande var dåligt. Jag undrar om hon har gått på alla andra som också tyckte att Freja var dålig? När hon skrev allt detta till mig kände jag mig tvungen att försvara mig själv. Jag skrev att hon inte känner mig och frågade vad mitt liv och mina drömmar hade med saken att göra?
 
Tydligen var det inte okej för mig att ha en åsikt om ett uppträde, men det är helt okej för henne att göra personliga påhopp mot mig. Det är okej för henne att skriva att jag är osäker och att jag inte vågar följa mina drömmar, det är okej för henne att skriva att jag är ett troll och nätmobbare. Det är okej för henne att trycka ner mig, men gud nåde mig om jag jämför hennes systers uppträde med dem andras i X Factor. Jag blir nästan mörkrädd när en vuxen människa gör den typen av påhopp, hon hänger ut mig i sin blogg och kallar mig för nätmobbare.

Vad hon tydligen missat är att jag är i full gång med min au pair ansökan och det bara handlar om en tidsfråga innan jag åker iväg (skulle jag inte komma iväg så är det inte för att jag inte vågar, utan för att planerna inte gått som dem ska). Vad hon också har missat och misstolkat är att jag är utbildad florist men det är inte min dröm att jobba som florist. Var även synd att hon missade mitt tal på gymnasiet "krossa jantelagen". Dessutom var jag redan som 13-åring med i ett TV-program och sjöng tillsammans med min bästis och fick den drömmen uppfylld. Vad ger henne rätten att döma mig som person när hon inte känner mig? Hon har dessutom så fel som man kan ha. Jag hade inte i syfte att trycka ner Freja och absolut inte i syfte att göra det för att själv må bättre. Som sagt programmet går ut på att tittarna ska ha en åsikt. Jag känner inte Freja, hon är säkert jättetrevlig och det är fantastiskt att hon följer sin dröm och har kommit så långt på vägen. Men hennes uppträde i fredags var inte bra och det var uppenbarligen fler än jag som tyckte så. Nästa vecka kanske hon är bättre?! Freja själv har nog inte sett kommentaren, hon har inte sagt något om att hon tagit illa vid sig och har hon gjort det så är hon mer än välkommen att säga det själv. Hon är vuxen och kan nog ta hand om sig själv.

Jag hade kunnat säga till Freja any day, any time vad jag tyckte. INGA PROBLEM! Ja man kan välja att lyfta fram det/dem man tycker är bra, men man har också rätt att säga vad man tycker är dåligt. I min åsikt lyfte jag ju fram att jag tyckte NJOY var bättre och att dem borde stannat. 

Jag älskar musik, fullkomligt älskar musik det är min stora passion i livet. Känner man mig, läser man min blogg så vet man det. Jag lyfter ständigt fram talanger som jag tycker är bra. 2008 bloggade jag tex om Justin Bieber och hur bra jag tyckte han var. Bara några inlägg tillbaka kan man läsa om One Direction och Carly Rae Jepsen (X Factor UK och Idol Canada). Väljer man då istället ett notera en enda liten kommentar och göra tredje världskriget av det, så får det stå för den personen. Jag är ingen mobbare, jag är ingen nätmobbare. Det är otroligt grova anklagelser hon kommer med. Jag har inget som helst behov av att trycka ner andra människor för att själv må bra, för jag mår bra ändå. Jag har bättre självkänsla och självförtroende nu än vad jag någonsin haft.

Simon Cowell sa en kommentar på X Factor USA "One time a sat on two cats and it kind of sounded like that", inte konstruktivt direkt! Är han mobbare för det? Nej! Är jag mobbare för att jag tyckte Freja gjorde ETT tråkigt framträdande? NEJ! Kan man inte acceptera att folk har olika åsikter om artisterna i X Factor eller liknande program då ska man nog inte titta på det heller. Och vill man stoppa nätmobbning kan man ju prata med dem som faktiskt mobbar och man kan definitivt inte stoppa det genom att själv göra påhopp och skriva saker som är så mycket elakare!
 
P.S Jag är 21 år inte 5 år.

Core Gospel

Nu är det måndag och ny vecka igen. Tiden går så fort (fast inte tillräckligt fort ibland). Jag har dock haft en underbar helg! I fredags var jag och Louise ute på en riktigt lång promenad och på kvällen testade jag att göra pavlova för första gången. I lördags bar det av till Köpenhamn för shopping och det var riktigt roligt att åka iväg lite och strosa på Ströget. Igår var det dags för kördag med Jonas Engström som gäst. Vilken energikick och så fantastiskt underbart bra! Älskar vår kör och det är så roligt när vi sjunger i kyrkan och man faktiskt får klappa i händerna, sjunga med och även dansa med om man så vill det.
 

Don't you worry child

Jag vaknade vid 6-tiden imorse av att jag drömt en mardröm. Det är andra gången denna veckan som det händer. Idag kändes det faktiskt väldigt obehagligt, så tog min mobil loggade in på facebook, kollade twitter för att komma på andra tankar och efter ett tag kunde jag somna om igen (då drömde jag att någon skulle kidnappa Nick Jonas och jag skulle försöka stoppa det).
 
Annars så har det inte hänt så mycket den senaste tiden och för alla som undrar så står USA väldigt stilla. Får nog bli att ringa ett litet samtal imorgon och försöka pusha på det lite.
 
Tittar ni på X Factor? Någon mer än jag som tycker juryn valde helt galet i sista gallringen? Jag blir lika upprörd varje gång när det gäller sånna här program. Undrar fortfarande varför inte jag sitter i juryn???? Och förresten någon som vet när One Direction ska uppträda på livesändningarna? Jag vill så gärna dit!