31 december -Gott nytt år (?)

Gott nytt år i förskott!

Jag skulle ge vad som helst för att få vara i Göteborg med Shamim nu, en Thomasgay nyår är det enda som behövs, men ack det är så långt iväg. 
Trodde nästan att min nyår skulle bli räddad (igen) men nej, så bra var det inte. Så nu skiter jag i det. Hoppas iallafall att ni som läser min blogg (om det nu är några) får en jättebra dag och en bra start på det nya året.



30 december

Jag tar tillbaka det där med att min nyår är räddad...blivit massa strul så blir tyvärr inget med Mia.
Så nu har vi två alternativ; fira nyår så som jag gjort i all evighet vilket innebär leka med 9-åriga Filippa HELA kvällen (jag älskar dig egentligen Filippa) eller så blir det att sitta hemma, med o.c eller en annan film. Förslag?
Nästa år ska jag planera in nyår redan i juli!!!!!!!!!!!


Idag har jag iallafall städat och julpyntat på mitt andra rum....bättre sent än aldrig.
Tror jag ska ta ett bad sen och dränka min sorger.






Ge mig en Thomasgay nyår!

29 december

Tänkte jag skulle komma på något bra att skriva om idag, men just nu sitter jag mest och är irriterad över att jag inte förstår mig på photoshop eller hur man får till headern. Någon snäll människa som kan hjälpa mig? (!!!!!!!)

Läste en blogg igår och jag gillar hennes idé/upplägg, någon ger henne ett ämne sen tolkar hon det. Jag blir lite sugen på att sno idén, jag menar det är ju kanske inte alltid jätteroligt att läsa om vad jag gjort på dagen och dessutom är jag en tankspridd människa så jag skulle nog kunna skriva på ganska bra. Så har ni något ni vill att jag ska tolka, hör av er!


Just nu är jag så jäkla glad, min nyår är räddad. Visade sig att min kära vän Mia inte heller hade något att göra på nyår så nu ska vi va. God bless you.


28 december

Idag tänker jag inte skriva om vad jag gjort eller sånt. Utan jag ska tänka "högt"....om ni förstår vad jag menar.

Just nu sitter jag och lyssnar på The king; Michael Jackson och jag förvånas fortfarande över vilket otroligt geni han är. Texterna, musiken, dansen...allt. Gud måste ha älskat honom lite mer än alla andra, få personer på denna jord föds med sådana talanger. I hans självbiografiska bok Moonwalk inleder han med att skriva hur han önskar att han hade den förmågan att kunna berätta sagor och annat och verklien få lyssnaren till att lyssna...kunna ta lyssnaren till magiska platser och detta med enbart rösten som rekvisita. Jag förstår inte riktigt hur han tänker, han har ju den förmågan själv fast han gör det genom musik. Jag älskar den mannen otroligt mycket och jag kommer aldrig kunna förså mig på hans genialitet.

På julafton sa en släkting till mig att jag har en gudagåva, hon syftade på min sångröst. Och jag önskar inget hellre än att jag kunde hålla med henne. Jag har många gånger fått höra att jag är bra på att sjunga, men ändå är jag så långt ifrån det jag vill, så långt ifrån mitt mål. Jag vill att folk ska bli tårögda, tappa hakorna, lyssna, älska efter att dem hört de första tonerna. Jag vill väcka känslor och förmedla något med sången. Jag vill skapa musik som ingen annan någonsin skapat, jag vill göra allt. Stora drömmar för en liten människa, jag vet. Man vad ska man annars leva på? Verkligheten kan ju bli så förfärligt tråkig ibland. 2008 ska bli mitt bästa musikår, jag ska utveckla min egen musik och jag ska upptäcka andras!

Andra saker jag önskar att jag var sådär riktigt duktig på är att måla och att skriva. Kunna måla saker som tar människor till andra platser eller saker som dem så väl känner igen sig själva i. Kunna blanda färgerna till något som man inte kan sluta titta på. Jag vill kunna skriva berättelser, noveller, låttexter, dikter som går rakt in i hjärtat. Texter som folk aldrig vill sluta läsa, texter som dem citerar, texter som lever vidare år efter år. Jag beundrar alla som lyckas med det här, inga ord kan beskriva de talanger och jag beundrar alla som vågar.

En sak som är säkert är att jag älskar konst...i alla dess former. Ibland undrar jag varför jag inte valde att gå estetiska musik på gymnasiet och följa min verkliga dröm. Jag ångrar det ibland, men det finns inget som hindrar mig från att ändå hålla på med det jag älskar mest av allt!


So, impossible as they may seem
You've got to fight for every dream
Cos who's to know which one you let go
Would have made you complete

27 december

Och så var julen över.

Min julafton gick till som så att hela familjen åkte till farmor och farfar där vi firade med resten av släkten på pappas sida. Det blev mat, Kalle Anka, julklappar och så. Vi var dock tvugna att åka redan vid 21:00-tiden för att jag skulle tillbaka hem för att sjunga i kyrkan med kören, jag var inte på mitt bästa humör då men det gick bra.

Juldagen åkte hela familjen till mormor och morfar för att fira med släkten på mammas sida. Även här blev det mat och julklappar.

Tänkte jag skulle försöka ge er en så komplett lista som möjligt över mina klappar:
Filmer:
Titanic
Sideways
O.C season 3
High school musical 1 & 2

Böcker:
Moonwalk by Michael Jackson (på engelska)
The truth about diamonds by Nicole Richie (på engelska)

Skivor:
James Blunt - All the lost souls
Michael Jackson - HIStory & Blood on the dancefloor

Målarsaker, bodylotion, hårspray, massa presentkort, kalender, smycken, pengar, smyckehållare.
Tror att jag inte glömde något nu :)


23 december

Förkylningen verkar vara på bättrningsvägen :D

Idag har varit en otroligt meningslösdag i mitt liv och jag har hatat varenda minut förutom när Alexandra kom hit och vi bytte julklappar. Jag fick ett halsband med ett hänge föreställande en gitarr med inbyggd klocka, tackar vi så mycket för ♥
Annars har jag inget som är vårt att berätta om denna dag.

Jag har bestämt mig för att jag vill tatuera mig i framtiden, innan har jag varit osäker om jag vill eller inte. Men en sak fick mig övertygad, kan dock ej säga vad. Fast nu är jag ju bara 16 (snart 17) så får inte tatuera mig än. Förhoppningsvis så vill jag det fortfarande sen när jag är 18.
Dessa två är sjukt snygga, men man ska ej ha tatueringar bara för att dem är snygga, dem ska betyda något med...tycker jag iaf. Så vi får se.
image32
image33

22 december

Äckliga förbaskade fökylning!

Förkylningen blir värre och annorlunda för varje dag, började med halsont och kände mig febrig, det övergick till att allting kändes tjockt, nu har det övergått till att allting rinner, jag nyser och är hes. Bara det försvinner till julafton så jag kan vara med och sjunga med kören.

Igår var iallafall jag, Nina, Mia, Elin och Louise i Malmö för att shoppa. Nina hade försovit sig så hon tog tåget en timme senare. Sen åkte vi alla ut till Stadion för Mia skulle köpa julklapp, sen åkte vi in till centrum igen och gick till McDonalds för att äta, sen blev det shopping. Det var superkul, det blev massa julklappar och en kofta för min del. Sen när vi kommit hem gick vi till rese för att vänta på Elins och Louises buss. När vi gjort det så stack jag och Nina till Barbacka...först vågade vi inte gå in men efter att jag ringt Sofie och hon ej ville komma och möta oss så kände vi oss så illa tvugna att gå in. Var lite uppträden med massa rappare (om man nu kan kalla vissa för det). Jag ville iallafall se Malsor uppträda, måste ju se vad det är han har konverterat till :P Även om jag inte är jätteförtjust i att han börjat rappa så var det kul att se. Sen var det någon IQ-befriad idiot som smällde smällare där inne så alla fick gå ut, då ringde jag mamma så hon fick komma och hämta mig. Sen var den kvällen slut.

Idag har jag slappat ihjäl, bytt julklappar med Ellie och Dessi. tack båda :)


20 december

Youth is like diamonds in the sun, and diamonds are forever.


Jullov nu, men då håller ju såklart Malin på att bli sjuk. Har sjukt ont i halsen, känner mig febrig, men ska lägga mig tidigt och sova för imorgon ska jag och några av tjejerna till Malmö och jag SKA med!

Idag var jag iallafall först i skolan, började med att storstäda och ta undan julsakerna sen fikade vi och myste. Nästan alla hade tagit med sig kort på när de var små, så skulle vi gissa vem som var vem...sjukt gulliga var alla. Sen åkte vi till kyrkan, sen hängde jag med Dessi, Ellie, Sofie och några från deras klass. Nu sitter jag hemma och mår mindre bra. Ska slå in julklappar sen.





j.m -i'll never forget

18 december

image27
3 år med mjj'


Snart snart är det jullov, och det ska bli sååå skönt. Har nästan inhandlat alla julklappar...eller okej jag har ganska många kvar när jag tänker efter :P
I helgen så var vi på julmarknaden på Tivoli i Köpenhamn och det var så mysigt med all belysning. I söndags hade vi julkonsert och avslutning med kören och oj vad bra det gick. Älskar det verkligen och tänker absolut fortsätta till våren!

Ikväll blir det plugg, har matteprov imorgon usch på det. Sen är det bara torsdag kvar sen lov. På fredag blir det nog Malmö med några av tjejerna. Jag längtar ihjäl mig till julafton och inte minst det nya året. Mycket kommer förändras tror och hoppas jag...och såklart till det bättre då.

14 december

image25image26

Mischa Barton är nog den vackraste kvinnan jag vet, iallafall när det gäller utsidan.
Funderar på att färga håret något liknande någon av av dessa färger som Mischa har på bilderna och funderar även på luggen. Har iallafall bestämt mig för att färga och klippa till håret efter jul/nyår, är så förbaskar trött på mitt hår. Funderar även seriöst på att klippa av det till axellängd eller strax över (Nicole Richie stuk) men har sparat så länge och kommit bra bit på vägen till det långa håret, så längden får bli kvar.

Idag hade vi snittbloms prov i skolan, gick nog hyfsat bra...dock blev det nog lite felstavingingar här och där och lite fel gissningar, men va fan inte så lätt.
Sjukt skönt med helg nu. Blir julmarknad i Danmark imorgon och på söndag är det julkonsert och avslutning med kören. (Önnestads kyrka 16.00 BE THERE!).
Snart jullov, ska bli så jäkla nice så jag längtar ihjäl mig. Dock ligger jag efter som satan med julklappar, har bara köpt till mamma (och farfar och farmor). Ajaj, blir stan en massa nästa vecka!



NYÅR?

10 december


usch usch, på mig som knappt orkar skriva här längre.
Idag är det iallafall min namnsdag och det är great, fick sms av mormor och morfar och Alle (supergulligt) och när jag kom hem låg det ett kort i brevlådan från moster. Älskar min släkt och mina vänner!

Skola idag annars, vanliga kärnämnen idag, lite lagom tråkigt.  Dock för en gångs skull var svenskan riktigt nice, vi ska hålla föredrag nu, så det var det lektionen gick åt till. Föredrag imorgon också och moi ska hålla sitt då. Blir att prata om Jörgen Elofsson och Max Martin, the number one låtskrivare :P Måste säga att jag blev förvånad och rörd av Erikas föredrag, helt galet alltså.

Julen närmar sig med stormsteg och det är myys, julstädning och pyntning har skett i ett av mina rum, nästa får bli till helgen.


Nu har jag inget mer att skriva, förutom att HV1 är BÄSSST!

5 November

Och om sanningen ska fram så får den ljuga.


Var några dagar sedan jag skrev nu, men har inte orkat. Julen närmar sig med stormsteg iallafall...mysigt.
I söndags var jag och kollade på jultalangjakten och guud vad jag saknar att sjunga och uppträda. I måndags var jag och kollade på trampets dansuppvisning (tittade mest på snäckan Filippa) och guuud vad jag blev sugen på att börja dansa. Så till nästa år är min plan följande: Fortsätta på gospelkören, börja träna på friskis med Ida och sen om det går så vill jag även gå på sångkursen igen och om någon vill börja på dans med mig så blir det dans också. Och om det vill sig väl så blir det surfing också :) Ja, vi får väl se hur det går.

Imorgon har vi studiedag, så ska jag ut i skogen och leta mossa och annats material som vi ska ha med till skolan. Sen ska jag till stan och leta efter ett nytt ljusfat, också att ha med till skolan. Sen måste jag plugga.