En lång förklaring...

Dags för världens längsta inlägg, men vill bara reda ut den här saken. För när någon kallar mig för mobbare då har det gått över gränsen och då är det inte okej! Efter detta inlägget släpper jag det helt och hållet! Vill personen sen fortsätta göra en grej av det så kan hon få tjafsa med sig själv. Jag kommer fortfarande ha åsikter om uppträdena i X Factor (notera, uppträdena inte personerna i sig). Här och här kan ni läsa vad den andra personen har skrivit och hur hon har uttryckt sig och hela Twitterkonversationen.

Jaha, ska vi reda ut det här nu då? Jag tittar på X Factor (både det svenska och amerikanska) för att jag älskar den typen av program, jag har följt Idol slaviskt under åren. Dessa program går ut på att hitta x antal personer som sjunger bra eller har "The X factor" för att tittarna sen ska rösta och det slutligen ska stå en vinnare där. För att man ska kunna rösta så måste man skaffa sig en uppfattning om artisterna och ha en åsikt om dem och deras uppträden. Ger man sig in i den där leken så får man va beredd på att leken tåla också. Folk kommer skriva att du är kass, att du är ful, tråkig, dålig osv (jag säger inte att alla dessa kommentarer är rätt att skriva, det finns gränser). Folk kommer också skriva om hur fantastiskt bra du är osv. TV4 väljer att inte bara lyfta fram dem bra utan även dem dåliga, för att det ger tittare men i princip så gör dem personerna till åtlöje. Men som sagt söker man till programmet för man ta det och tåla det.
 
Så i fredags tittade jag på X Factor, jag tyckte inte det var någon som var särskilt bra. Jag tycker att juryn valde fel i slutgallringen (men vad ska jag göra åt saken?). Så kom det till den punkten då det stod mellan Freja och NJOY, och dem sistnämnda fick lämna. JAG tyckte det var fel för jag tyckte att Freja var sämre, av de 12 som uppträdde så tyckte jag att hon var sämst! Jag uttryckte denna åsikt på twitter, som ni kanske vet har vi yttrandefrihet här i Sverige. En annan person svarade på min tweet "fan heller" och jag svarade "jo det var lite som ett sömnpiller".  För JA, jag tyckte Freja gjorde ett tråkigt uppträde som hade gjort sig bättre i Melodifestivalen. Big Deal? Nej inte direkt! Men för den här personen var det en jäkla big deal och plötsligt hoppar hon på mig om personliga saker. Plötsligt har jag tryckt ner en annan person och hennes drömmar, plötsligt är jag en osäker kvinna som inte själv vågar följa mina drömmar. Jag är nätmobbare och okunnig, jag vet inte vad ordet konstruktiv betyder, jag är ett troll som inte vågar säga saker face to face, jag är en jantelagstorsk. osv osv osv. Hon skriver saker som "du kan drömma vidare om dina blommor och USA", "Du väljer ju att officiellt klanka ner på en annan människa som försöker följa sina drömmar. Det får dig själv att låta bitter". Allt detta för att jag tyckte att ett framträdande var dåligt. Jag undrar om hon har gått på alla andra som också tyckte att Freja var dålig? När hon skrev allt detta till mig kände jag mig tvungen att försvara mig själv. Jag skrev att hon inte känner mig och frågade vad mitt liv och mina drömmar hade med saken att göra?
 
Tydligen var det inte okej för mig att ha en åsikt om ett uppträde, men det är helt okej för henne att göra personliga påhopp mot mig. Det är okej för henne att skriva att jag är osäker och att jag inte vågar följa mina drömmar, det är okej för henne att skriva att jag är ett troll och nätmobbare. Det är okej för henne att trycka ner mig, men gud nåde mig om jag jämför hennes systers uppträde med dem andras i X Factor. Jag blir nästan mörkrädd när en vuxen människa gör den typen av påhopp, hon hänger ut mig i sin blogg och kallar mig för nätmobbare.

Vad hon tydligen missat är att jag är i full gång med min au pair ansökan och det bara handlar om en tidsfråga innan jag åker iväg (skulle jag inte komma iväg så är det inte för att jag inte vågar, utan för att planerna inte gått som dem ska). Vad hon också har missat och misstolkat är att jag är utbildad florist men det är inte min dröm att jobba som florist. Var även synd att hon missade mitt tal på gymnasiet "krossa jantelagen". Dessutom var jag redan som 13-åring med i ett TV-program och sjöng tillsammans med min bästis och fick den drömmen uppfylld. Vad ger henne rätten att döma mig som person när hon inte känner mig? Hon har dessutom så fel som man kan ha. Jag hade inte i syfte att trycka ner Freja och absolut inte i syfte att göra det för att själv må bättre. Som sagt programmet går ut på att tittarna ska ha en åsikt. Jag känner inte Freja, hon är säkert jättetrevlig och det är fantastiskt att hon följer sin dröm och har kommit så långt på vägen. Men hennes uppträde i fredags var inte bra och det var uppenbarligen fler än jag som tyckte så. Nästa vecka kanske hon är bättre?! Freja själv har nog inte sett kommentaren, hon har inte sagt något om att hon tagit illa vid sig och har hon gjort det så är hon mer än välkommen att säga det själv. Hon är vuxen och kan nog ta hand om sig själv.

Jag hade kunnat säga till Freja any day, any time vad jag tyckte. INGA PROBLEM! Ja man kan välja att lyfta fram det/dem man tycker är bra, men man har också rätt att säga vad man tycker är dåligt. I min åsikt lyfte jag ju fram att jag tyckte NJOY var bättre och att dem borde stannat. 

Jag älskar musik, fullkomligt älskar musik det är min stora passion i livet. Känner man mig, läser man min blogg så vet man det. Jag lyfter ständigt fram talanger som jag tycker är bra. 2008 bloggade jag tex om Justin Bieber och hur bra jag tyckte han var. Bara några inlägg tillbaka kan man läsa om One Direction och Carly Rae Jepsen (X Factor UK och Idol Canada). Väljer man då istället ett notera en enda liten kommentar och göra tredje världskriget av det, så får det stå för den personen. Jag är ingen mobbare, jag är ingen nätmobbare. Det är otroligt grova anklagelser hon kommer med. Jag har inget som helst behov av att trycka ner andra människor för att själv må bra, för jag mår bra ändå. Jag har bättre självkänsla och självförtroende nu än vad jag någonsin haft.

Simon Cowell sa en kommentar på X Factor USA "One time a sat on two cats and it kind of sounded like that", inte konstruktivt direkt! Är han mobbare för det? Nej! Är jag mobbare för att jag tyckte Freja gjorde ETT tråkigt framträdande? NEJ! Kan man inte acceptera att folk har olika åsikter om artisterna i X Factor eller liknande program då ska man nog inte titta på det heller. Och vill man stoppa nätmobbning kan man ju prata med dem som faktiskt mobbar och man kan definitivt inte stoppa det genom att själv göra påhopp och skriva saker som är så mycket elakare!
 
P.S Jag är 21 år inte 5 år.

Kommentarer
Peter

Hej,

Jag läser aldrig bloggar, har aldrig läst din blogg eller Angelas. Men jag råkade av en slump in på Angelas blogg och såg inlägget du skriver om. Jag blev förbannad över hur hon anklagade dig och skrev ett inlägg om vad jag tycker;)

Du kan läsa det en bit ned på sidan här: http://www.finest.se/userBlog/?uid=21089&beid=2249608

/Peter

Svar: Tack du!
Malin2012-10-25 @ 22:56:31
Kommentera inlgget hr!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback