Dagens fråga

Klockan är bara 21.20 och jag är ändå väldigt trött. Mörkret?
Sitter och lyssnar på James Morrison, min syster skickade låtar med honom. Han är bra!

På senare tid har jag börjat irritera mig på allt möjligt,
en av sakerna är barn/ungdomar som röker. Varför liksom?
Helt sjukt hur många unga som röker nuförtiden. Var och varannan unge man ser.
Så dagens fråga: Varför börjar man röka?


Kommentarer
Nina

Det är för att du inte har vant dig vid vintertiden ännu :P Kl är ju egentligen en timme senare.

Har tyvärr inget bra svar på dagens fråga.



Blogg: http://just-my-luck.bilddagboken.se
2008-10-29 @ 22:12:26
johanna'

Kanska för man inte har något bättre för sig?

Kanske för dom gillar det?

Kanske för att störa personer som dig?

Kanske för det ger dom ett lugn?

Kanske för att dom inte bryr sig och tycker det är gott?

Kanske för att dom har växt upp med det i familjen som senare lett till egen rökning? Finns det inte vettigare saker att irritera sig på? En persons rökning är deras ensak så länge det inte går ut över andra. Idag efter läst din blogg kanske jag tycker du är en riktig miljöskurk eftersom du åkte till Köpenhamn (koldioxidutsläpp) och köpte ingenting (bidrog till lågkonja). Det var din åsikt, och detta är min



2008-10-30 @ 11:53:01
Nina

Hallå johanna, hört talas om passiv rökning? Eller lungcancer?



Blogg: http://just-my-luck.bilddagboken.se
2008-10-30 @ 17:28:54
Anonym

Tack för ditt svar. Tja, det är nog olika anledningar från person till person. Det är personens ensak, jag bara undrar varför. Som icke-rökare förstår jag inte varför man väljer att smutsa ner sina lungor och försämra hela sin kropp. Jag kan även påpeka att jag åkte tåg, och tåget hade ju gått till Köpenhamn i vilket fall som helst. Svårare att vara mer miljövänlig :)

Trevligt med kommentarer iallafall.



2008-10-30 @ 21:12:39
sofia'

Nina: det är ingen som har tvingat dig som icke-rökare (vilket jag antar att du är) att stå precis bredvid någon som röker och därför ta del av den passiva rökningen. Och angående det här med lungcancer, det är väl ändå jag som rökare som drabbas av det? Och inte du som icke-rökare?



Allmänt: den här diskussionen är nog bland de mest löjliga som finns. Rökare/icke-rökare, vad spelar det för roll? Det du vill få fram i din text men inte vågar skriva rakt ut är ju i princip att du tycker att vi är dumma i huvudet som röker. Men vet du vad, jag kanske tycker att du är dum i huvudet som inte röker. Snälla, hur löjligt låter inte det? Låt folk röka om dom vill, det är ingen som tvingar dig att göra det. Det är varje enskild människas beslut om han/hon "vill förpesta sitt liv". Vi röker för att vi tycker det är gott, för att vi tycker det är socialt (precis som du tycker med ditt kaffe-drickande. Du vet väl att du får gula tänder & världens äckligaste andedräkt av att dricka kaffe? + att koffein inte är det nyttigaste för kroppen), låt oss fortsätta tycka det & sköt du ditt eget. Har du inget bättre att skriva i din blogg?



Det är ingen som har försökt få dig att börja,

varför försöker du då få andra att sluta?



2008-10-31 @ 15:58:04
Elina

Sofia: måste faktiskt säga att dricka kaffe går iallafall inte ut över andra!, okej det kanske inte är så trevligt när någon har dålig andedräkt men om man inte ska prata med personen så känner man ju ändå inte det men när en person har rökt luktar det långt ifrån personen!

Och sen att du menar att Nina inte behöver stå precis vid en rökare det är faktiskt inte alltid så lätt! många rökare struntar i var de står de bara tänder sin cigarret de har ofta ingen tanka på att "jaha jag kanske inte ska stå här och blåsa all rök på folk som inte tycker det luktar så jätte gott eller som kanske inte vill bli skadad för att ANDRA röker!"





2008-10-31 @ 18:36:15
Elina

jag råkade skicka innan jag var klar;)

.... jag menar inte att folk inte får röka om de vill men jag kan bara inte förstå hur man kan göra något som går ut över alla andra..



2008-10-31 @ 18:42:12
Anonym

"många rökare struntar i var de står de bara tänder sin cigarret de har ofta ingen tanka på att "jaha jag kanske inte ska stå här och blåsa all rök på folk som inte tycker det luktar så jätte gott eller som kanske inte vill bli skadad för att ANDRA röker!"



1. man kan sitta, ligga, dansa och ändå röka man behöver inte stå.

2. det stavas cigarett.

3. man har väl bättre saker att tänka på.

4. FLYTTA PÅ DIG DÅÅÅÅÅ OM DET INTE PASSAR. ELLER SÄG TILL, MEN MAN BEHÖVER INTE SITTA PÅ EN BLOGG O DISKUTERA JÄVLIGT ORELEVANTA SAKER SOM INTE BLIR BÄTTRE FÖR MAN DISKUTERAR DET PÅ EN BLOGG. KAN INTE BARA ALLA SKÖTA SITT SÅ DENNA HÄXJAKT KAN LÄGGAS NER?



2008-11-02 @ 17:00:54
Nina

Haha trevlig diskussion ditt inlägg skapade Malin :D



Sofia: Nej jag röker INTE. Men passiv rökning drabbar en hela tiden. Man kan ju inte undvika det. Alltså anser jag att man bara borde få röka i s.k. rökrutor :)

Har du några vänner, blir de nog inte överglada om du dör i lungcancer precis. Men visst det är inte just MITT problem om du dör.



Blogg: http://just-my-luck.bilddagboken.se
2008-11-03 @ 17:27:33




Kommentera inlgget hr!



Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback