Klara av höstterminen

Är ni laddade inför skolstarten? En del av er kanske redan har börjat?
Här kommer lite tips på hur du kan klara höstterminen bättre. Jag ska själv försöka jobba efter dessa tips..kommer nog funka bra i början, men efter ett tag brukar man falla tillbaka till så som man brukar ta an skolan.

Köp ny grejor. Nya block, pennor, pennskrin och varför inte en ny skolväska? När de gäller blocken så behöver man ju oftast 5-6 stycken och de block som är lite finare med mönster kostar ju i regel 35 kr och det kan ju bli dyrt. Så ett jättebra tips är då att köpa de fula billiga, sedan klipper ni ut massa bilder från gamla tidningar ni har hemma. Limma på bilderna på framsidan på blocket till ett stort kollage. OBS! Lägg ut bilderna där de ska sitta innan ni limmar. Vips så har ni ett snyggt, personligt block. Enkelt och billigt.

Börja plugga i tid. Är det något jag är bra på så är det att skjuta upp alla läxor till sista dagen. Men gör inte det, ta tag i läxorna direkt när du fått dem. Börja plugga till provet en vecka innan istället för någon dag. Det kommer kännas såå bra sen när det är gjort och du kan ligga i soffan framför teven med gott samvete.

Plugga med vänner. Det blir roligare och lättare. Detta är något jag väldigt sällan gör faktiskt. Jag tror jag trivs bättre med att plugga sjäv, men då och då kan det vara roligt. Sitt hemma hos någon, baka en god kaka eller något. Förhör varandra och fråga varandra. I början brukar det mest bli flamsigt, men efter någon timme skärper man till sig. Viktigt är också att man pluggar tillsammans med en vän som satsar på samma betyg som du själv gör. Den du är mest med i skolan kanske bara satsar på G-VG, medan du satsar på VG-MVG...så hitta en ny vän att plugga med.

Hitta kontraster. Börja träna, idrotta, anmäl dig till en kurs. Gör något som bryter av den tråkiga vardagen. Jag själv ska fortsätta sjunga i kör och anmäla mig till en sångkurs, för musik är det jag tycker är roligast. Friskis & Svettis blir det nog lite också. Det kan även räcka med att man går ut på promenad/joggar någon gång i veckan. Bara så att man gör något annat, rensar tankarna och får nya krafter.

Var aktiv på lektionerna. Lärarna älskar när man är muntligt aktiv på lektioner. Dock är jag ganska dålig på det också, enda sedan jag gick i nollan har jag ständigt fått höra det eviga tjatet om att jag ska räcka upp handen mer och prata mer. Nu jäklar ska jag visa lärarna att även jag kan. Var inte rädd för att fråga, oftast är det alltid någon mer än du som har suttit och tänkt på det där du vill fråga och även om du är den enda som undrar är det bättre att fråga. Se även till att anteckna på lektionerna.
Bild från Bokia.se

Så tror ni vi klarar av höstterminen nu?Kommentarer
Julia

Underbara tips, själv läääängtar jag tills skolan börjar, haha. Men jag är ju lite knäpp också.Kul att du också gillar pyssel och jätteroligt tips med att täcka in tråkiga block med egna bilder, ett annat är ju den klassiska lågstadiegrejen: klä in med snyggt presentpapper :DKika gärna in på min fotlänk som jag pysslat ihop idag!Blogg: http://juliapysslar.blogg.se/
2009-07-30 @ 18:50:32
Kommentera inlgget hr!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihg mig?

Trackback